0

Mladý jačmeň

Mladý jačmeň alebo inak nazývaný aj zelený jačmeň je typom zelenej trávy - jedinej vegetácie na zemi, ktorá je schopná dodávať základnú výživu od narodenia až po starobu. Agronómovia odhadujú počiatky kultivácie tejto obilnej trávy už na 7. tisícročia pred naším letopočtom, pravdepodobne v juhozápadnej Ázii. Na západe však jačmeň začal byť pestovaný v rámci produkcie zrna.

Predtým, než prejde obilná tráva reprodukčným procesom, ktorý vedie ku vzniku zrna, nachádza sa v štádiu, kedy má podobné vlastnosti a obsah vitamínov a minerálov ako tmavá zelenolistá zelenina. Ak je tráva pozbierala v tomto mladom veku, svojim zložením sa od svojich dospelých náprotivkov výrazne líši. Napríklad pšeničná tráva obsahuje približne 32g proteínu na 100g, kdežto pšeničné zrno holých 13g. Z toho dôvodu sú pre nás zelené trávy skvelou výživou.


Zelený jačmeň účinky
Zelený jačmeň má výrazný alkalizujúce efekt v ľudskom tele. Navyše je dôležitým antioxidantom, čo má za následok spomaľovanie starnutia buniek v organizme. Ide teda o dokonalú RAW potravinu, ktorá pochádza čisto z prírodných a rastlinných zdrojov. Väčšina konzumovanej stravy v súčasnej dobe spôsobuje v ľudskom organizme kyslú reakciu.  Prekyslené telo je živnou pôdou pre množstvo chorôb. Naše bunky nie sú schopné správne fungovať, pokiaľ sa ..
Zelený jačmeň užívanie
Odporúčané dávkovanie jačmeňa je dva až trikrát denne 1 čajovú lyžičku extraktu rozmiešať vo vode alebo v šťave. Deťom stačí dávka polovičná. Starší ľudia nech naopak dávkovanie zvýši. Ľudia chorí alebo trpiaci prekyslením môžu dávku znásobiť. Rozmiešajte prášok v pohári vody na požadovanú koncentráciu. Na nápoj si postupne zvykajte. Čoskoro si na trávny chuť zvyknete a obľúbite si ju pre jej osviežujúce schopnosti. Jačmeň pijeme nalačno. Vž..
Zloženie zeleného jačmeňa
Jačmenná tráva je považovaná z výživového hľadiska zo všetkých zelených tráv za najhodnotnejšiu. Obsahuje 18 aminokyselín z 20 vrátane 8 esenciálnych, teda tých ktoré si telo nevie vyrobiť samo. Aminokyseliny sú základným stavebným kameňom bielkovín, z ktorých je tvorená každá bunka ľudského organizmu a sú tak nenahraditeľné pre bunkovú tvorbu, regeneráciu a celkovo pre zachovanie všetkých životných funkcií organizmu.   Zelený jačmeň ďal..
Rozdiel medzi zelenými nápojmi na trhu
Na trhu zelených potravín existujú dva základné druhy nápojov z jačmennej trávy. Prvý nápoj vzniká vytlačením šťavy z trávy, odstránením vlákniny a následne okamžitým sušením v teplote do 31 stupňov Celzia v sušičke pod tlakom v čase do 2 minút. Nápoj sa započítava do kategórie zelených potravín, ale v skutočnosti nie je komplexným potravinárskym artiklom, nakoľko v ňom chýba vláknina.Druhý typ ná..
Časté otázky o užívaní zelených potravín - MUDr. Lacina
Často sa pýtate na zelené potraviny, prečo je dobré ich zaradiť do stravy. Odpovede zhrnul MUDr. Lacina, ktorý má s týmito produktami bohaté skúsenosti.Prečo a ako často sa objavuje pri užívaní zelených potravín očistná reakcia?Očistná reakcia sa objavuje približne u 40% užívajúcich. Spočíva v prechodnom zhoršení stavu, laboratórnych hodnôt, či príznakov choroby, ktorej je užívajúci nositeľom. Dôvodom je predovšetkým uvoľnenie škodlivín usad..
Jačmeň GW s vysokou hustotou
Podľa posledných informácii z GW máme aktuálne v distribúcii jednu šaržu Zelenáča GW, ktorý má vysokú hustotu a jeho dóza vyzerá „poloplná“ (alebo poloprázdna – podľa toho, ako sa na to pozeráte ????).Pri našej vstupnej senzorickej kontrole sme ho zachytili síce ako hustejší, ale stále štandardný a v tej najvyššej kvalite. Ako už viete, prirodzenou vlastnosťou jačmenného prášku sú výkyvy v jeho objemovej hmotnosti, teda hustoty. To znamená, ..
Časté otázky a odpovede o zelenom jačmeni
Niekoľko otázok a odpovedí o jačmeni, jeho pestovaní, spracovaní, užívaní, účinkoch...Prečo je zelený jačmeň taký účinný? Určite vďaka organickému pestovaniu bez používania chemických hnojív. Pestuje sa v Utahu, v oblasti vyschnutých prastarých jazier v nadmorskej výške okolo 1500m, na pôde nesmierne bohatej na minerály. Nadmorskej výške a bohatému slnečnému svetlu vďačia rastlinky za bohatý obsah chlorofylu. Zalievanie minerálnou vodou..
1. Zelené nápoje sýtia aj čistia organizmus zároveň.Sú zložené približne zo 70 biliónov buniek. Každá bunka rovnako ako celý organizmus potrebuje hodnotnú stravu a dokonalé vylučovanie. Zelené nápoje bunky sýtia aj prečisťujú zároveň. Čistením a zásobovaním organizmu predlžujeme biologický vek. Medzi vekom "chronologickým" a "biologickým" je výrazný rozdiel. Chronologické starnutie je definované dátumom narodenia. Je to počet rokov, ktoré sm..
Jarná únava a zelený jačmeň
Známky rozvinutého únavového syndrómu dnes vykazuje veľká časť našej populácie a v období jari sa tieto stavy ešte viac prehlbujú a často sú spojené aj s ťažkými a dlhotrvajúcimi depresiami.Prečo toľko ľudí trpí na jar únavou, nedostatkom energie a chorobami?Počas zimy, keď sa nahromadí viac negatívnych faktorov (medzi ne patrí nedostatok denného i slnečného svetla, čerstvého ovocia a zeleniny a teda aj vitamíno..
Zobrazuje sa 1 až 9 z 9 položiek (1 stránok)