0

Jačmeň GW s vysokou hustotou

Jačmeň GW s vysokou hustotou

Podľa posledných informácii z GW máme aktuálne v distribúcii jednu šaržu Zelenáča GW, ktorý má vysokú hustotu a jeho dóza vyzerá „poloplná“ (alebo poloprázdna – podľa toho, ako sa na to pozeráte ????).
Pri našej vstupnej senzorickej kontrole sme ho zachytili síce ako hustejší, ale stále štandardný a v tej najvyššej kvalite.

Ako už viete, prirodzenou vlastnosťou jačmenného prášku sú výkyvy v jeho objemovej hmotnosti, teda hustoty. To znamená, že na pohľad je v dóze niekedy objemovo viac suroviny a inokedy je jej menej (čo je práve tento prípad). Vždy je však v dóze správna hmotnosť 300 g.

Vzhľadom na to odporúčame dávkovať trochu „menšiu“ dávku do odmerky či na lyžicu, ako je obvyklé.  

Náš Zelenáč je teda úplne fit a v pohode, aj keď na prvý pohľad môžete mať pocit, že vo fľaši je nesprávne množstvo / hmotnosť.

Prečo je jačmeň poloplný / poloprázdny ?

Aktuálna otázka je o hustote prášku zo šťavy z jačmeňa a jej premenlivosti. Každá šarža totiž skutočne trochu iná je – raz je ťažšia, inokedy ľahšia a nadýchanejšia. Vizuálnym výsledkom potom je, že raz je jačmenného prášku vo vnútri dózy objemovo o niečo viac (v prípade ľahšieho prášku) a inokedy zase menej (pri prášku ťažšom, hustejšom). To potom môže vyvolávať jednoduchú otázku, či sa GW nesnaží zákazníka oklamať a nešvindľuje s množstvom zelenáča... Nie, nešvindľuje. V každej dóze je tá správna hmotnosť, jej objem sa však mení.


Martin Žamboch, konateľ spoločnosti Green Ways: "Bez okolkov je problém kolísajúcej hustoty jačmeňa (a všeobecne jeho senzoriky) boľavým miestom našej produkčnej praxe, s ktorým sa snažíme niečo urobiť už niekoľko rokov. Avšak veľmi úspešní v tom pravdupovediac nie sme. Práve finálna štruktúra vysušeného prášku je totiž niečo, čo úplne riadiť nevieme, pokiaľ chceme splniť to, čo zákazníkom sľubujeme.

Teda, že ide o 100% čistý BIO jačmeň bez akýchkoľvek technologických aditív či plnív, ktorý je ohľaduplne odšťavený, následne usušený pri čo najnižšej možnej teplote… Alebo že ide o najčerstvejšie dostupné úrody, ktoré sa následne balia a distribuujú ako unikátne šarže. To napríklad znamená, že nedochádza k miešaniu rozlične „hustých“ a termínovo rôzne starých šarží, aby sa výsledná objemová hmotnosť spriemerovala. A zákazník by tak dostával okometricky síce stále to isté, avšak kvalita mixu by bola „zmesová“, priemerná.

Naším záväzkom je dodávať čo možno najčerstvejší jačmeň s tým, že sa sústredíme na maximálnu kvalitu v každom grame jeho hmotnosti (čo je aktuálne 300 g). Avšak za túto našu úzku koncentráciu na kvalitu platíme aj daň – v podobe nestabilnej senzoriky…

V rámci našej sebareflexie vo všeobecnosti vidím, že tieto témy nedostatočne komunikujeme a zákazníkov potom uvádzame zbytočne do rozpakov. Pracujeme na tom, aby sme sa zlepšili." informuje Martin Žamboch.

Ako ďalej dodáva: "Bez výhovoriek tu priznávame, že úplne uspokojivé riešenie otázky hustoty nemáme. Objemovú hmotnosť skrátka priamo ovplyvniť nedokážeme. Zatiaľ. Náš prístup je preto utilitárny: zameriavame sa na to, čo ovplyvniť a garantovať dokážeme. Po prvé je to správna gramáž v každom balení a po druhé najvyššia kvalita vo vnútri každého jedného gramu produktu."



Produkty ktoré odporúčame

Jačmen Green Ways 300g

Jačmen Green Ways 300g

Množstvo:  300g  balenie zeleného jačmeňa Jačmeň G..

50,00 EUR Ex Tax: 41,67 EUR