0

Časté otázky a odpovede o zelenom jačmeni

Časté otázky a odpovede o zelenom jačmeni

Niekoľko otázok a odpovedí o jačmeni, jeho pestovaní, spracovaní, užívaní, účinkoch...

  • Prečo je zelený jačmeň taký účinný? 
    Určite vďaka organickému pestovaniu bez používania chemických hnojív. Pestuje sa v Utahu, v oblasti vyschnutých prastarých jazier v nadmorskej výške okolo 1500m, na pôde nesmierne bohatej na minerály. Nadmorskej výške a bohatému slnečnému svetlu vďačia rastlinky za bohatý obsah chlorofylu. Zalievanie minerálnou vodou z podzemných prameňov zaručuje sviežosť a čistotu tohto dynamického rastlinného organizmu.

  • Pestuje sa Mladý jačmeň, zelený jačmeň organicky? 
    Áno. Pestuje sa na pôde bez použitia chemických hnojív, pesticídov a herbicídov.

  • Aký je výrobný proces Mladého jačmeňa ? 
    Listy sú nazbierané, opláchnuté, vylisované a získaný extrakt sa necelé 2 minúty suší pri teplote iba 31 °C. Tým vznikne 100% čistý a nepasterizovaný prášok na prípravu živej šťavy jemnej chuti. Tento spracovateľský proces umožňuje získať „živú" zelenú šťavu. Skutočnú rastlinnú miazgu. Účinné zložky nie sú poškodené a doteraz je to najšetrnejší spôsob spracovania. Od okamžiku zberu cez vylisovanie a vysušenie po vákuové zabalenie suroviny neuplynú viac ako dve hodiny! Prášok je sám o sebe svetlo zelený, no po rozpustení vo vode získa sýto zelenú farbu. Svetlá zeleň prášku je daná lomom svetelných lúčov dopadajúcich na jemné čiastočky prášku.

  • Ako čo najefektívnejšie užívať tento živý nápoj? 
    Zabudnite na ranné kávy a limonády. Ušetrené peniaze investujte do zdravia. Začnite deň vo väčšom štýle. Rozmiešajte čajovú lyžičku zeleného prášku v pohári vody a prevaľujte malé dávky zeleného zdravia v ústach tak, akoby to bolo výberové víno. Pite nalačno, 20 minút pred jedlom ráno, na obed i večer. Nápoj sa maximálne vstrebe a pripraví celý organizmus na príjem ďalšieho pokrmu.


  • Prečo užívať zelený jačmeň ako nápoj a nie vo forme tabletiek? 
    Forma nápoja je vstrebateľnejšia než tablety, lebo proces vstrebávania začína už v ústach a v priebehu 20 minút je nápoj strávený. Nástup energie je veľmi rýchly a stráviteľnosť nutričných látok je maximálna. Navyše sa takto nemožno vyhnúť ďalšej kľúčovej zložke zdravého životného štýlu, ktorou je pitný režim.

  • Sú v zelenom jačmeni prítomné živé enzýmy? 
    Vďaka použitému procesu spracovania, predovšetkým krátkemu a šetrnému sušeniu pri nízkej teplote, ostávajú vitamíny, enzýmy a ostatné živiny v neporušenom, živom stave.

  • Obsahuje Mladý jačmeň lepok? 
    Nie. Listy jačmeňa lepok (glutén) neobsahujú.

  • Je možné použiť zelený jačmeň ako náhradu stravy? 
    Áno, ako náhradu jedného denného jedla celkom určite. Pravdepodobne tak dôjde i k zníženiu nadváhy. Zelený nápoj sa často používa počas pôstu. Zabráni nutričnému deficitu a urýchli očistné procesy.

  • Je možné sa nápojom predávkovať, existujú nejaké kontraindikácie? 
    Nie. Predávkovať sa možno rovnako ako ktorýmkoľvek džúsom. Vďaka spôsobu spracovania je nápoj natoľko jemný, že je vhodný aj pre precitlivených ľudí s Crohnovou chorobou.

  • Aký je prínos pre starých a ťažko chorých ľudí? 
    Významný. S pribúdajúcim vekom klesá schopnosť organizmu vstrebávať živiny (deficitné žuvanie, pomalý pohyb čriev...) Zelený jačmeň  ponúka živé enzýmy, ktoré sú pre organizmus vzpruhou.

  • Je nápoj z jačmeňa vhodný pre deti? 
    Šťava z mladého jačmeňa má rovnaké pH ako materské mlieko. Lekári radia začať so zelenými nápojmi čo najskôr po odstavení od prsníka. Zelený jačmeň vytvára prirodzené prostredie lepšie ako pasterizované kyselinotvorné ovocné džúsy obsahujúce cukor. U detí je možné limonádami vyvolať osteoporózu už vo veku 11 rokov. Učte deti piť aspoň raz denne „zelené mlieko". Trochu tak vykompenzujte zlozvyky.

Produkty ktoré odporúčame

Jačmen Green Ways 300g

Jačmen Green Ways 300g

Množstvo:  300g  balenie zeleného jačmeňa Jačmeň G..

50,00 EUR Ex Tax: 41,67 EUR

Jačmeň Green Ways v tabletách 210g

Jačmeň Green Ways v tabletách 210g

Množstvo:  210g  balenie zeleného jačmeňa Jačmeň G..

50,00 EUR Ex Tax: 41,67 EUR

..

0,00 EUR Ex Tax: 0,00 EUR

Súvisiace články

Zelený jačmeň účinky
Zelený jačmeň má výrazný alkalizujúce efekt v ľudskom tele. Navyše je dôležitým antioxidantom, čo má za následok spomaľovanie starnutia buniek v organizme. Ide teda o dokonalú RAW potravinu, ktorá pochádza čisto z prírodných a rastlinných zdrojov. Väčšina konzumovanej stravy v súčasnej dobe spôsobuje v ľudskom organizme kyslú reakciu.  Prekyslené telo je živnou pôdou pre množstvo chorôb. Naše bunky nie sú schopné správne fungovať, pokiaľ sa ..
Zelený jačmeň užívanie
Odporúčané dávkovanie jačmeňa je dva až trikrát denne 1 čajovú lyžičku extraktu rozmiešať vo vode alebo v šťave. Deťom stačí dávka polovičná. Starší ľudia nech naopak dávkovanie zvýši. Ľudia chorí alebo trpiaci prekyslením môžu dávku znásobiť. Rozmiešajte prášok v pohári vody na požadovanú koncentráciu. Na nápoj si postupne zvykajte. Čoskoro si na trávny chuť zvyknete a obľúbite si ju pre jej osviežujúce schopnosti. Jačmeň pijeme nalačno. Vž..
Zloženie zeleného jačmeňa
Jačmenná tráva je považovaná z výživového hľadiska zo všetkých zelených tráv za najhodnotnejšiu. Obsahuje 18 aminokyselín z 20 vrátane 8 esenciálnych, teda tých ktoré si telo nevie vyrobiť samo. Aminokyseliny sú základným stavebným kameňom bielkovín, z ktorých je tvorená každá bunka ľudského organizmu a sú tak nenahraditeľné pre bunkovú tvorbu, regeneráciu a celkovo pre zachovanie všetkých životných funkcií organizmu.   Zelený jačmeň ďal..