0

Zelený jačmeň užívanie

Zelený jačmeň užívanie

Odporúčané dávkovanie jačmeňa je dva až trikrát denne 1 čajovú lyžičku extraktu rozmiešať vo vode alebo v šťave. Deťom stačí dávka polovičná. Starší ľudia nech naopak dávkovanie zvýši. Ľudia chorí alebo trpiaci prekyslením môžu dávku znásobiť. Rozmiešajte prášok v pohári vody na požadovanú koncentráciu. Na nápoj si postupne zvykajte. Čoskoro si na trávny chuť zvyknete a obľúbite si ju pre jej osviežujúce schopnosti.

Jačmeň pijeme nalačno. Vždy myslite na to, že pijete rastlinnú miazgu, oplývajúcu životom. Pitím roztoku sa určité zložky Mladého jačmeňa vstrebávajú už v ústach. Ak pijete Mladý jačmeň ráno na lačný žalúdok, extrakt oživí myseľ a rozprúdi krv rovnako ako káva. Súčasne telu dodá výživné látky na celý deň namiesto kyselín a kofeínu.

Rovnako zaháňa popoludňajší ospalosť. Pohár vypitý pred spaním zníži kyslosť krvi a skvalitní spánok. Pokiaľ Mladý jačmeň užívate k liečbe - vytrvajte. Pôsobenie sa u každého prejaví za rôznu dobu. Zriedkakedy však zmena nenastane ani po troch mesiacoch trvalého užívania.

 

Upozornenie

Zelený jačmeň v prášku je pri vysokých teplotách nestabilný. Rozpustením vo vode teplejšej ako 48 ° C sa dôležité látky zničia. Používajte studenú či vlažnú vodu a pite po malých dúškoch.

Ak Mladý jačmeň začnú užívať ľudia s ekzémami alebo akné, môžu sa dočasne zhoršiť príznaky. Tento jav zvaný mengen sa prejavuje aj pri používaní čínskych bylín. Tento (hoci nepríjemný) jav signalizuje počiatok riešenia problémov.

Na prípravu nápoja nepoužívajte kovový šejker (kvôli oxidácii!), Ale výhradne plastový alebo sklenený (máme v ponuke).

Nemiešajte si nápoj z perlivej vody ani z minerálky (ak však nechcete týmto spôsobom ozdobiť zelena svoje steny v kuchyni).




Kontraindikácie - kedy nieje vhodné jačmeň konzumovať

  1.  prebiehajúce aktinoterapie (rádioterapie, ožarovanie)
  2.  stavy po operáciách žalúdka, tenkého, hrubého a slepého čreva (do týždňa po operácii)
  3.  alergia na mladý jačmeň prejavujúce sa ako neprimeraná očistná reakcia, kedy sa ani po znížení dávky a predĺženie intervalu podávania mladého jačmeňa stav reakcie nezlepšuje
  4.  ťažké, chronické hnačky alebo zvracanie
  5.  autoimunitné ochorenie neprimerane reagujúce na podávanie Mladého jačmeňa
  6.  akútne zápaly hlbokého žilového systému
  7.  akútnej pľúcnej embólie
  8.  stavy po transplantáciách orgánov a tkanív pri imunosupresívnej liečbe


Odporúčame prečítať: Zloženie zeleného jačmeňa


Produkty ktoré odporúčame

Jačmen Green Ways 300g

Jačmen Green Ways 300g

Množstvo:  300g  balenie zeleného jačmeňa Jačmeň G..

50,00 EUR Ex Tax: 41,67 EUR

Súvisiace články

Časté otázky a odpovede o zelenom jačmeni
Niekoľko otázok a odpovedí o jačmeni, jeho pestovaní, spracovaní, užívaní, účinkoch...Prečo je zelený jačmeň taký účinný? Určite vďaka organickému pestovaniu bez používania chemických hnojív. Pestuje sa v Utahu, v oblasti vyschnutých prastarých jazier v nadmorskej výške okolo 1500m, na pôde nesmierne bohatej na minerály. Nadmorskej výške a bohatému slnečnému svetlu vďačia rastlinky za bohatý obsah chlorofylu. Zalievanie minerálnou vodou..