0

Chlorella dávkovanie a užívanie

Chlorella dávkovanie a užívanie

Chlorella má schopnosť detoxikovať črevá mechanicky čistí črevo od usadenín, jej vláknina vie absorbovať a potom odvádzať z tela ťažké kovy a jedy. Aby sme sa vyhli prudkej čistiacej reakcii, je vhodné dávkovať chlorellu postupne až na ideálnu dávku, ktorá sa najčastejšie odvodzuje od zelenkastej farby stolice. Všeobecne teda platí, že postačujúca dávka pre každého z nás je taká, ktorá trvalo spôsobuje zelenkasté sfarbenie stolice.

Ako správne dávkovať chlorellu:

Chlorellu je vhodné brať počas jedla alebo po jedle, ale vždy s aspoň hodinovým odstupom od klasických liekov!

Sladkovodnú riasu užívajte od 3 tabliet denne, s postupným zvyšovaním počas približne 2 týždňov od začatia až kým nie je stolica zelená ... Potom užívajte 3 -5 gramov čo je 15 - 20 tabliet denne. Záleží na tom či užívate aj Jačmeň, ak nie, určite užívajte min. 15 tabliet denne. Rozložte si dennú dávku do 3 dávok, ráno, popoludní a večer. Chorí ľudia, rekonvalescenti, športovci a starí ľudia by mali dávkovanie navýšiť.

U detí sú doporučené polovičné dávky, riasu dávkovať 5-10 tabliet denne. Ak si dajú viac nie je potrebné sa znepokojovať, rozhodne im zelené potraviny neuškodí skôr naopak. Radšej im ponúknite viac chlorelly ako sladký cukrík.

Pretože zelené potraviny podporujú organizmus vo vylučovaní cudzorodých látok z tela, je lepšie užívať klasické lieky minimálne hodinu pred užitím zelených potravín.

Začiatky užívania chlorelly:

V začiatkoch užívania zelených potravín, môže dôjsť k dočasnému "zhoršeniu", napr.: nadúvanie, únava. Zachovajte pokoj. Telo konečne začína bojovať s nepriaznivými vplyvmi. Ide o jav prechodný, ktorý trvá niekoľko dní. Po dlhšom užívaní približne 3 mesiace môže nastať opäť zhoršenie, alebo vrátenie starých problémov akné, ekzém. To sa telo čistí z hĺbky, nechajte túto reakciu prebehnúť, nechajte vyhorieť staré zápaly v tele.




Upozornenie
:

Kontraindikácie:

  • Zelené potraviny súčasne nekonzumujte po transplantácii orgánov.
  • Pri autoimunitných ochoreniach je vhodné prejsť na "zelenú stravu" veľmi pozvoľna.

Príklad: Dávkovanie Chlorelly u autoimunitných ochorení (napr. reumatoidná artritída)
Reumatoidná artritída patrí medzi autoimunitné ochorenia. A práve pre možný autoimunitný pôvod tohto ochorenia je potrebné dávkovať a nastúpať na odporúčanú dávku veľmi pozvoľna, aby sa nevyvolala nadmerná imunitná reakcia.

Dávkovanie Chlorelly na 3x8 tbl. takto:

1.-3. deň: 1 -0 -0
4.-6. deň: 1 -0 -1
7.-9. deň: 1 -1 -1
10.-12. deň: 2 -1 -1
13.-15. deň: 2 -1 -2 ... 8 -8 -8 atď

Skladovanie: zelené potraviny uchovávajte na tmavom mieste a vždy je dobre uzatvárajte. Na chlorellu je vhodná keramická dóza z veľmi kvalitného materiálu, ktorá nielen udržuje jej energiu, ale tiež láka už svojim vzhľadom k otvoreniu a "zobanie".

Perlička:
Ak hľadáte ideálny "vyprosťovák po dlhšej oslave", tak ho nehľadajte, zelené potraviny sú v tomto neprekonateľné ...

Zelenými potravinami sa nedá predávkovať, sú prírodné a sú to jednoducho potraviny, ale je zbytočné jesť kvantá, ktoré sa už nevstrebú, teda ak si to nevyžiada zdravotný stav alebo nejaká viróza. V takom prípade môžete zvýšiť dávky na 10 -20 gramov, čo je 50 ks chlorelly denne plus jačmeň. Pri takýchto dávkach pôsobí chlorella ako prírodné antibiotikum.

Buďte poctiví v užívaní a vytrvajte. Kto očakáva zázrak pri občasnom "ďobnutí" tabletky, ten sa nedočká, aj keď aj to je užitočné. Harmonizácia organizmu sa začína prejavovať po treťom mesiaci užívania. Očista vrcholí až šiesty mesiac. Organizmus sme ničili celé desaťročia takže naše telo potrebuje trochu času na poďakovanie za zelené potraviny.

Môžete užívať aj povrchovo na rôzne poranenia, vyrážky a pod. Rozdrvte chlorellu a zmiešajte s vodou ako nejakú liečivú pastu a potierajte problematické miesto.

Na noc si môžete dať tabletu do úst a pekne cmúľať, prevencia kazivosti a iných problémov s ďasnami. Tiež je to výborná na rôzne ranky v ústach, po vytrhnutí zuba, aftoch a pod.


Pokiaľ máte záujem o Chlorellu pyrenoidossu GW, kontaktujte ma prosím telefonicky 0907025707 , alebo mailom na jkolembusova@gmail.com

 

Vedeli ste, že ...

... chlorofyl pôsobí dezodoračne a detoxikačne, potlačuje zápach potu a odstraňuje z organizmu jedovaté látky?
... chlorella je najbohatším zdrojom chlorofylu na našej planéte?
... zelené potraviny skracujú dobu rekonvalescencie o 50%?


Odporúčame prečítať: Chlorella účinky


Produkty ktoré odporúčame

Chlorella Green Ways 330g, tabl.

Chlorella Green Ways 330g, tabl.

Chlorella obsahuje širokú škálu biologicky aktívnych látok. Tablety ob..

50,00 EUR Ex Tax: 41,67 EUR

Chlorella Green Ways v prášku 350g

Chlorella Green Ways v prášku 350g

Chlorella vo forme prášku je ideálna na použitie pri príprave smoothie..

50,00 EUR Ex Tax: 41,67 EUR