Články o zdraví

Kozie mlieko

Kozie mlieko je cennou ekologickou potravinou. Významné je jeho využitie u detí ako možnosť alternatívnej výživy a u dospelých v oblasti prevencie (protirakovinové faktory). Pravidelná konzumácia kozieho mlieka vedie k úprave zdravotného stavu. Kozí tuk v mlieku priaznivo pôsobí pri rôznych ochoreniach. Významné miesto má v posilňovaní imunity, pri kĺbových ochoreniach, regenerácii a celkovej vitality a kondícii.

Matuzalem, jeho účinky a flavonoidy
Prípravok dostal názov na základe dosiahnutých výsledkov pri podávaní prípravku zvieratkám. Normálny životný cyklus v priebehu pokusov v živom organizme, resp. zúčastnených zvierat všeobecne nepresahuje rok. Zvieratám, ktorým sa podával roztok MATUZALEMu®, sa dobre cítili aj po 14 mesiacoch a na prekvapenie vedcov sa dožili veku 2 rokov. Predlžený vek života bol podkladom pre rozhodnutie pomenovať prípravok MATUZALEM.Dlhovekosť Matuzalem..
Zloženie zeleného jačmeňa
Jačmenná tráva je považovaná z výživového hľadiska zo všetkých zelených tráv za najhodnotnejšiu. Obsahuje 18 aminokyselín z 20 vrátane 8 esenciálnych, teda tých ktoré si telo nevie vyrobiť samo. Aminokyseliny sú základným stavebným kameňom bielkovín, z ktorých je tvorená každá bunka ľudského organizmu a sú tak nenahraditeľné pre bunkovú tvorbu, regeneráciu a celkovo pre zachovanie všetkých životných funkcií organizmu.   Zelený jačmeň ďal..
Zelený jačmeň užívanie
Odporúčané dávkovanie jačmeňa je dva až trikrát denne 1 čajovú lyžičku extraktu rozmiešať vo vode alebo v šťave. Deťom stačí dávka polovičná. Starší ľudia nech naopak dávkovanie zvýši. Ľudia chorí alebo trpiaci prekyslením môžu dávku znásobiť. Rozmiešajte prášok v pohári vody na požadovanú koncentráciu. Na nápoj si postupne zvykajte. Čoskoro si na trávny chuť zvyknete a obľúbite si ju pre jej osviežujúce schopnosti. Jačmeň pijeme nalačno. Vž..
Zelený jačmeň účinky
Zelený jačmeň má výrazný alkalizujúce efekt v ľudskom tele. Väčšina v súčasnej dobe konzumovanej stravy spôsobuje v ľudskom organizme kyslú reakciu.  Prekyslené telo je živnou pôdou pre rad chorôb a mikróbov. Naše bunky nie sú schopné správne fungovať, pokiaľ sa vnútorná pH hodnota nepohybuje v pomerne úzkom rozpätí. Zelený jačmeň obsahuje bázické minerály ako je sodík, draslík, vápnik a horčík, ktoré vďaka svojmu zásaditému charakteru pomáh..
V posledných dvoch storočiach došlo k takým rýchlym zmenám v životnom štýle, v zložení stravy i v stravovacích návykoch, že sa tieto zmeny museli dostať s naším „naprogramovaným“ metabolizmom do rozporu. Navyše široká devastácia životného prostredia spôsobila obrovský nárast záťaže na ľudský organizmus. Rozhliadnime sa však okolo seba. Výskyt respiračných, alergických a kožných ochorení u detí stúpa, a rovnako aj citlivosť na vi..
Už dávnej minulosti mudrci, tibetskí, egyptskí liečitelia, ale aj prosté bylinkárky v našich končinách vedeli o skutočnosti, ak si chceme zachovať zdravie, musíme ho udržiavať v ideálnom stave a starať sa nielen o telo, ale aj o jeho duchovnú stránku.Veľmi malá hŕstka ľudí skutočne vie, akú úlohu v udržaní pevného a stabilného zdravia hrá detoxikácia, teda očista organizmu od nánosov toxických látok zanesených do tela či už stravovaním a ovzduším..
Vitamíny a minerály sú dôležité pre ľudský organizmus. Sú nevyhnutné pre správne fungovanie orgánov a tkanív. Veľký význam majú pri reprodukcii a raste či rekonvalescencii.Doplnky výživy obsahujú v potrebnom, vyváženom množstve dôležité zložky, vhodné na posilnenie imunity, detoxikáciu organizmu, pre Vaše kĺby, kosti, cievy či pre lepšie trávenie. Ľudské telo si nie vždy dokáže vitamíny vyrobiť samo, preto mu napomáhame a príjimame vitamíny formou doplnkov výživy.
Sú to potraviny s vysokým obsahom nutričných látok v prirodzenom a synergickom. Na rozdiel od syntetických vitamínov sú komplexné a prirodzené. Sama múdra príroda rozhodla o zložení látok, ktoré obsahujú, nič do nich nie je pridané rukou človeka. Vyrástli priamo v prírode, v čistom prostredí a ani pri spracovaní sa do nich nič umelo nepridáva. Ich účinok sa nedá porovnať so žiadnou umelou kombináciou. Látky sú navzájom prepojené a posilujú sa. Ve..
Zelený jačmeň Green Ways
O produkte Jačmeň: Zelený jačmeň je živá enzymaticky šťava z mladých lístkov jačmeňa v podobe 100%-ne čistého a nepasterizovaného prášku bez trávnej vlákniny. Obsahuje celé spektrum živých enzýmov, vitamínov, minerálnych látok, stopových prvkov a aminokyselín v prírodnej forme. Má vysoký obsah betakaroténu, vitamínu C, E a vitamínov radu B: B1, B2, B3, B6, biotínu, kyseliny listovej, kyseliny pantotenovej a cholínu, príbuzného vitamínu B...
Porovnanie mladého jačmeňa a Chlorelly Pyrenoidosy
Aké má prednosti Mladý jačmeň oproti sladkovodné riase? Mladý jačmeň je zásadotvornejší. Mladý jačmeň má 100% vstrebateľnosť. Mladý jačmeň má väčšiu antioxidačnú schopnosť. Mladý jačmeň neobsahuje žiadnu vlákninu. Mladý jačmeň podporuje pitný režim.Inými slovami: Mladý jačmeň nenahraditeľný u rakovinového bujnenia. Mladý jačmeň vhodný u akútnych zápaloch čriev. Mladý jačmeň veľmi veľkým pomocníkom v boji proti vírusovým oc..
Chlorella Pyrenoidosa a rakovina
Onkologické choroby sú čoraz častejšie. Aj napriek úspechom medicíny v posledných rokoch, ako i z hľadiska včasnej diagnostiky, tak i z hľadiska vo svojich výsledkoch oveľa vyšších percentách úspešnosti liečby a dĺžky prežitie, patrí úmrtie v súvislosti s onkologickým ochorením k druhým najčastejším príčinám smrti v našej republike. Na jednej strane sa teda darí tieto ochorenia včas odhaľovať a pomerne dobre aj liečiť, na druhej strane je ..
Kde a ako sa pestuje Chlorella Pyrenoidosa
Chlorella Pyrenoidosa GW sa pestuje na Taiwane, iné chlorelly napríklad v Japonsku či v Číne, na miestach, kde sú pre jej rast ideálne klimatické podmienky: teplo a slniečko. Vďaka slnku má riasa Chlorella vysoký obsah chlorofylu, čo je vidieť na jej krásne, smaragdovo zelenej farbe. V iných zemepisných šírkach a v nevyrovnanej klíme je chlorella vystavená kolísavým podmienkam, čím klesá jej úžitková hodnota. K výrobe sa používa 100% chlorellové ..
Antioxidačný potenciál MATUZALEMu
Silný antioxidačný potenciál MATUZALEMu® (viac než 10 násobok vitamínu E) zabezpečuje elimináciu veľmi toxických látok v organizme, s ktorými si bežné antioxidanty nedokážu poradiť, aj keď ich skonzumujeme vo veľkom množstve. MATUZALEM® chráni bunky pred toxickým poškodením škodlivými látkami z vonkajšieho prostredia, ale aj proti tým, ktoré sa tvoria v tele (napr. pri nesprávnej životospráve, vedľajšie negatívne účinky liekov, pri stre..
Zobrazuje sa 1 až 14 z 23 položiek (2 stránok)