0

Nadváha a zelený jačmeň

Nadváha vedie k vysokému krvnému tlaku, srdcovým ochorením a arterioskleróze. Nadváha v strednom a vyššom veku takmer vždy smeruje k týmto chorobám. Naša strava obsahuje olej a tuk, lúpanú ryžu, biely chlieb a biely rafinovaný cukor v množstve, ktoré sa v tele bezo zvyšku spáli len ťažko. Ak spaľovanie nefunguje, živiny zostávajú nerozložené a ukladajú sa vo forme tuku. Spaľovanie sa deje pomocou enzýmov (cytochrómoxidázy). Podporou enzýmov napomáhajúcich metabolizmu tukov možno nadváhu redukovať. 
Aktívne zložky šťavy z mladých listov jačmeňa sú lepšou alternatívou kontroly hmotnostiako obyčajné diéty. Nadváha je aj problémom hormónov štítnej žľazy. Ak je tuku veľa, práve tieto hormóny podnecujú jeho spracovania. Zníženie sekrécia hormónu štítnej žľazy zvýši rast hmotnosti. 
Zelený jačmeň neutralizuje kyslosť telesných tekutín. Tým spontánne posilňuje funkciu štítnej žľazy. Zelený jačmeň nie je "špecialistom" na obezitu. Nezaručuje okamžité zníženie hmotnosti. Obmedzte ale tuky, škrob a cukry, začnite s primeranou fyzickou záťažou, pridajte trikrát denne lyžičku Mladého jačmeňa a chudnúť začnete. 

Autor: Green Ways
september 2007