0

Šesť kľúčových vlastností zelených nápojov

1. Zelené nápoje sýtia aj čistia organizmus zároveň.

Sú zložené približne zo 70 biliónov buniek. Každá bunka rovnako ako celý organizmus potrebuje hodnotnú stravu a dokonalé vylučovanie. Zelené nápoje bunky sýtia aj prečisťujú zároveň. Čistením a zásobovaním organizmu predlžujeme biologický vek. Medzi vekom "chronologickým" a "biologickým" je výrazný rozdiel. Chronologické starnutie je definované dátumom narodenia. Je to počet rokov, ktoré sme už prežili. 
Tento vek ale nič nehovorí o tom, koľko rokov je pred nami. To naznačuje vek "biologický". Je to vek reálny, ktorý vyjadruje mieru opotrebenia organizmu. Dvom ľuďom je štyridsať rokov a jeden vyzerá a cíti sa na tridsať. Druhý, chronologicky rovnako starý, vyzerá na päťdesiat a cíti sa na sto. To je reálny, biologický vek. Je určovaný genetikou, psychikou, vonkajšími okolnosťami a životným štýlom, jeho podstatnou časťou je výživa. Najviac pre svoje zdravie v tejto oblasti urobíme zmenou obsahu našich tanierov. Proti tejto zmene stoja dve mocné sily - nedostatok vôle a rýchla doba. Súdny človek pozrie na svoj tanier a odpovie si, či je všetko v poriadku. Pokiaľ nie je, najlepším riešením sú zelené potraviny a zelené nápoje. Tie zhodnotia všetky potenciálne prospešné zložky nášho jedálnička a zneškodnia zložky potenciálne škodlivé. Tým sa náš imunitný systém nastaví na vyššiu výkonnosť. Zelený nápoj neničí vírusy ani baktérie. Nepremasťuje kĺby a neotupuje akútnu bolesť. Nie je a predsa JE "všeliekom". Povzbudí a posilní prirodzenú imunitu a s problémami si rovnako nikto neporadí lepšie, než on sám.   

2. Zelené nápoje sú komplexné a prirodzené.

Ich fytolátky pôsobia súčasne a ich účinok sa nedá porovnať so žiadnou umelou kombináciou. Látky sú prepojené a posilňujú sa. Dokopy tvoria chemickú reakciu, podobnú "dominovému efektu". Postavte články domina, vynechajte jediný kúsok uprostred a hra končí. Aj život je chemickou reťazovou reakciou, ktorá končí stratou jediného prvku. V rastlinách bolo napr. identifikovaných cez 600 rôznych karoténov. Syntetiká ale obsahujú karotény maximálne 3! Pri nórskej štúdii podávali fajčiarom preparáty s beta karoténom. Prestali s tým. Riziko ochorenia na rakovinu pľúc vôbec neklesalo. Naproti tomu "obyčajná" mrkva znížila riziko o 40 %. V izolovaných preparátoch proste chýbajú spojovacie látky, ktoré účinky zvyšujú. Američania za izolované látky utratia najviac peňazí, predsa sú až na 25. mieste v rebríčku dlhovekosti. Hans-Günter Berner v knihe "Hladovanie nad plným hrncom" vykresľuje človiečika, ktorý sa napcháva, tlstne, ale predsa umiera na nutričnú podvýživu. Zdravotné problémy súvisia aj s nedostatkom minerálov. Vyčerpaná pôda živí plodiny, tie sýtia nás a preto aj napriek plným bruchám umierame hladom. Čo myslíte, chýbajú nášmu telu minerály ako napríklad železo či vápnik? Áno, chýbajú. A chýbajú nám na tanieri? Nechýbajú! Naopak sme nimi prejedení ako žiadna generácia pred nami! Žiadna generácia pred nami sa toľko nenapchávala mäsom, syrom a mliekom, ktoré týmito látkami pretekajú. Žiadna iná generácia sa "nenapchávala" sušienkami obohatenými vápnikom a vitamínmi. A predsa žiadna generácia toľko netrpela nedostatkom týchto látok, ktorými sa my kŕmime od rána do večera. Aj keby sme sa vápnikom naozaj kŕmili od rána do večera, bez fytolátok a bez pohybu nám zanesie ľadviny. Bez zásaditého prostredia a väzieb na fytolátky nám železo iba zabetónuje stolicu a tým potrhá konečník. Mnohí sa úzko zajímajú len o nutričné hodnoty, ale nerozumejú tomu, že látky účinkujú v prirodzenom prostredí 1000x silnejšie. Preto pozitívna reakcia vyvolá už malá dávka správnej stravy. 

3. Zelené nápoje majú vysoký obsah chlorofyl

Ak o kvalite benzínu vypovedá vyššie oktánového číslo, tak o kvalite zelenej stravy vypovedá množstvo chlorofylového pigmentu. Už v roku 1940 priniesol chirurgický časopis "Journal of Surgery" správu o 1200 chorých, ktorým chlorofyl urýchlil hojenie rán. Chlorofyl sa podľa Barbary Simonsohnovej chová ako "kondenzátor slnečnej energie". Dr. Swopeová o ňom hovorí, že "zelenú krv rastlín mení v našom tele na červenú". Prečo? Je pozoruhodné, že hemoglobín, naše krvné farbivo, má podobnú chemickú štruktúru ako chlorofyl. Rastliny vďaka chlorofylu žijú a my ľudia dýchame. Chlorofyl nám zlepšuje krvný obraz, urýchľuje hojenie rán, popálenín a bráni zápalom a infekciám. Vďaka nemu dochádza k lepšiemu prenosu kyslíku, čo zvyšuje výkon a bráni vzniku infekčného prostredia. Zaujímavý je názor liečiteľov. Tí tvrdia: V zelenom farbive je koncentrované slnečné svetlo a energia, ktorá nám predáva múdrosť a lásku. Zelená hrá rolu aj pri liečbe farbami, upokojuje, harmonizuje a lieči telo aj dušu. Zelená je farbou srdcovej čakry, centra našej energie, a zelené potraviny túto čakru posilňujú. Zelený jačmeň obsahuje tryptofán, z ktorého sa tvorí serotonín, hormón radosti a šťastia. Bez neho hlúpneme a strácame vyrovnanosť a pocit šťastia. S poklesom hodnoty serotonínu príde depresia a únava. Večer telo premení serotonín na melatonín a my lepšie zaspávame. Pozoruhodná zhoda vedy a intuície, že? Chlorofyl je ale iba jedným z rady ďalších rastlinných farbív. V tráve sa nachádza aj alfa a beta karotén, zeaxanthín a rada xantofylov. Tie ale nie sú vidieť, pretože ich chlorofyl všetky prekryje. 

4. Zelené nápoje sú enzymaticky aktívne.

Všetci sa rodíme s akousi "enzymatickou bankou", jej vyčerpanie znamená smrť. Tepelne spracované jedlo síce chutí, ale zároveň sa chová ako pijavica. Vysáva naše enzymatické zásoby. Život z vlastných zásob pripomína príbeh cesty okolo sveta za 80 dní. S vetrom o závod plávali cestovatelia za veľkým cieľom. Došlo uhlie, odtrhali drevo z trupu lode a nakoniec spálili aj drahocenný nábytok z podpalubia. Cieľ bol dôležitejší než vybavenie. A telo funguje podobne. Ideálna strava organizmus nevysáva, ale sýti! Aj preto zelené nápoje pijú ľudia, ktorí siahajú za hranice svojich možností. Vrcholoví športovci ako kulturista David Hawk, maratónec Jerry Dunn či profesionálna golfová legenda Arnold Palmer určite vedia, čo robia, keď pravidelne pijú zelené nápoje. 

5. Zelené nápoje sú zásadotvorné.

98 % populácie trpí chorobami zubov. A aká je príčina zubného kazu? Prekyslenie organizmu. Neverte zázračným zubným pastám! Samozrejme na krátko osviežia dych a strhnú zubný povlak, ale zuby sa nekazia preto, že ich málo čistíme, ale potrebujeme ich čistiť preto, že zle jeme. Zelená strava pôsobí zásadotvorne a to drží na uzde rakovinotvorné látky žijúce z prekyslenia. Najdramatickejším príkladom je krv. Tá musí mať zásaditosť okolo 7,4. To je otázka života a smrti. Ako náhle hrozí celkové prekyslenie, organizmus pomer kyslosti a zásaditosti nerovnomerne rozloží, aby nedošlo k ohrozeniu životne dôležitých centier. Obrazne povedané, preleje zásaditosť z miest, kde nás strata ideálneho prostredia toľko neohrozí. Napríklad z ústnej dutiny, tenkého čreva a z močového ústrojenstva. Najprv si "požičia" od úst. Dôsledkom je zvýšená kazovosť zubov, zubný povlak, krvácavosť ďasien, parodontóza a napr. zápach z úst. Ešte horšie je, že kyseliny narušia chuťové poháriky, čiže zvýšia chuť na cukry, tuky a soľ. Zelené nápoje kyslosť vyrovnávajú. Ústne problémy potom prirodzene miznú. Zdravie nie je žiadny zázrak! Byť zdravý je normálne. A čo na to diabetici? Regulácia zásaditosti upravuje priechod cukrov skrz črevné steny. Tým sa postupne normalizuje hladina cukrov v krvi. Aj toto sa deje celkom prirodzene! Je to funkcia riadnej stravy.

Prínos pre deti: Šťava z mladého jačmeňa má rovnaké pH ako materské mlieko. So zelenými nápojmi začnite čo najskôr po odstavení od kojenia. Mladý jačmeň vytvára prirodzené prostredie lepšie než pasterizované kyselinotvorné ovocné džúsy obsahujúce cukor. U detí môžete limonádami vyvolať osteoporózu už v jedenástich rokoch. Nezvykajte deti učiť na sladké, učte ich aspoň 1x denne piť "zelené mlieko". Trochu vykompenzujete zlozvyky, s ktorými prehrávate a možno už ani nebojujete. 

6. Zelené nápoje majú vysokú prirodzenú antioxidačnú aktivitu.

Pokiaľ neužívame zelené antioxidanty, pleť trpí a starne aj keď používame najdrahšiu kozmetickú starostlivosť. Klaus Oberbeil hovorí: "Bez antioxidantov pleť pri opaľovaní žltne rovnako ako maslo, ktoré je na slnku". Ministerstvo poľnohospodárstva v USA v odporučeniach z r. 1995 uvádza: "Antioxidanty v potravinách rastlinného pôvodu znižujú riziko ochorenia na rakovinu a chronické choroby." Zelená šťava bráni pred röntgenovým a inými druhmi žiarenia. Dr. Hagiwara popisuje skúsenosť s kožným zápalom, ktorý si spôsobil vriacou vodou: "Po obarení mi vznikli rozsiahle mokvajúce pľuzgiere a hrozila infekcia. Podobné úrazy sa mi ťažko hoja, tak som popáleninu potieral šťavou z mladého jačmeňa. Liečba trvala kratšiu dobu a nebola tak bolestivá". Preto zadal Dr. Hagiwara tímu výskumníkov úlohu testovať šťavu na kožné ochorenia vrátane slnečných popálenín. V severných krajinách užívajú svetlovlasí ľudia so zlou pigmentáciou džús z jačmeňa aj na vonkajšie potieranie pokožky. Pre svetlejšie severské typy platí výzva, aby užívali zelených potravín o to viac.

Produkty ktoré odporúčame

Jačmen Green Ways 300g

Jačmen Green Ways 300g

Množstvo:  300g  balenie zeleného jačmeňa Jačmeň G..

50,00 EUR Ex Tax: 41,67 EUR

..

0,00 EUR Ex Tax: 0,00 EUR