0

Chlorella Pyrenoidosa a rakovina

Chlorella Pyrenoidosa a rakovina

Onkologické choroby sú čoraz častejšie. Aj napriek úspechom medicíny v posledných rokoch, ako i z hľadiska včasnej diagnostiky, tak i z hľadiska vo svojich výsledkoch oveľa vyšších percentách úspešnosti liečby a dĺžky prežitie, patrí úmrtie v súvislosti s onkologickým ochorením k druhým najčastejším príčinám smrti v našej republike. Na jednej strane sa teda darí tieto ochorenia včas odhaľovať a pomerne dobre aj liečiť, na druhej strane je prudký vzostup počtu onkologických ochorení príčinou vzrastajúcich smutných čísiel v zdravotníckych štatistikách.

To sa však týka iba diagnostiky a liečby. S prevenciou je to už oveľa zložitejšie. Obrovské finančné náklady spojené s prevenciou zisťovanie onkologických ochorení znamenajú, že sa obmedzuje len na ľahko dostupné, lacné a časovo nenáročné vyšetrenia.

A práve v prevencia je významná podporná súčasť komplexnej liečby sa uplatní aj riasa Chlorella. Jej účinok je daný vlastnosťou zvyšovať počet a aktivitu makrofágov (obranných bielych krviniek), ktoré sú potom schopné rakovinové bunky efektívne likvidovať. Navyše zloženie bunkovej membrány tejto riasy je veľmi podobné bunkovým membránam baktérií a plesní majúcim protirakovinný účinok. Rovnako ako ich, aj bunková membrána riasy Chlorelly obsahuje polysacharid, ktorý výrazne povzbudzuje imunitný systém. Na protirakovinných účinkoch sa významne spolupodieľa aj vysoký obsah chlorofylu a ďalej potom najmä vitamínu A a betakaroténu. Je dokázané, že u nádorových ochorení majú postihnutí jedinci nižšiu hladinu vitamínu A aj betakaroténu ako zdravá populácia. Intenzívne antioxidačné pôsobenie má vplyv nielen subsidiárne liečebný, ale predovšetkým preventívny. V boji v organizme postihnutého rakovinovým bujnením sa uplatňuje aj ďalšie zložka Chlorelly, jej CGF - rastový faktor. Sám je zložený z aminokyselín, látok bielkovinovej povahy, vitamínov, polysacharidov a nukleových kyselín. Jeho účinok spočíva v priamom potlačenie rastu nádorov.




Ako viete, účinok Chlorelly na náš organizmus je komplexné. Nie inak je tomu aj u protirakovinného pôsobenia. Rakovina je patologický proces, počas ktorého sa tvoria nové bunky, ktoré sú väčšinou menejcenné a rýchlo odumierajú. Sekrécia z odumretých buniek (čiže z nekrotizujúca nádorové tkanivo) je pre organizmus toxický a je potrebné ho rýchlo eliminovať a vylúčiť. Urýchlením odstraňovania týchto látok z organizmu sa v boji s týmto veľmi vážnym ochorením vlastnému imunitnému systému uľaví. Chlorella stimuluje pečeň k vyššej detoxikačnej činnosti a sama zároveň čistí organizmus od rakovinových buniek. Tak vlastne organizmus chráni aj pred vznikom druhotných nádorov - metastáz. Vďaka svojmu zloženiu a schopnosti podporovať a urýchľovať hojivé procesy v našom organizme je Chlorella nesmierne dôležitá aj ako súčasť klasických liečebných postupov pri chemoterapii a rádioterapii. V takýchto prípadoch pomáha lepšie znášať tieto veľmi agresívne klasické liečebné metódy.

Každého z nás v kútiku duše trápi obava z veľmi vážneho ochorenia. Mnoho z nás má tiež veľký strach priamo z rakoviny. Avšak len veľmi málo z nás je ochotných investovať do jej prevencie.

Ak sa už rakovina objaví, sme ochotní dať čokoľvek za akýkoľvek liečebný postup, ktorý aspoň trošku pomôže či dá nádej na uzdravenie. Ešte veľa práce čaká na každého, kto sa snaží presvedčiť ostatných, že cesta väčšiny z nás nie je tá najsprávnejšia. Že aj keď zatiaľ nepociťujeme žiadne ťažkosti, je prevencia to najdôležitejšie, na čo by sme sa mali zamerať. Lenže! "Nemám peniaze, čas, chuť ... A vôbec, čo sa mi to snažíte nahovoriť, to sa mi predsa nemôže stať. Ja som tá výnimka, ktorá potvrdzuje pravidlo."

Udržať si zdravie v dnešnej hektickej dobe je nesmierne ťažké. Avšak je to možné, ak to chceme a ak si uvedomíme priority nášho života. Riasa Chlorella je jednou z vynikajúcich príležitostí ako to dosiahnuť...


Odporúčame prečítať: Kde a ako sa pestuje Chlorella Pyrenoidosa


Produkty ktoré odporúčame

Chlorella Green Ways 330g, tabl.

Chlorella Green Ways 330g, tabl.

Chlorella obsahuje širokú škálu biologicky aktívnych látok. Tablety ob..

50,00 EUR Ex Tax: 41,67 EUR

Chlorella Green Ways v prášku 350g

Chlorella Green Ways v prášku 350g

Chlorella vo forme prášku je ideálna na použitie pri príprave smoothie..

50,00 EUR Ex Tax: 41,67 EUR