0

Zelený jačmeň účinky

Zelený jačmeň účinky

Zelený jačmeň má výrazný alkalizujúce efekt v ľudskom tele. Navyše je dôležitým antioxidantom, čo má za následok spomaľovanie starnutia buniek v organizme. Ide teda o dokonalú RAW potravinu, ktorá pochádza čisto z prírodných a rastlinných zdrojov. Väčšina konzumovanej stravy v súčasnej dobe spôsobuje v ľudskom organizme kyslú reakciu.  Prekyslené telo je živnou pôdou pre množstvo chorôb. Naše bunky nie sú schopné správne fungovať, pokiaľ sa vnútorná pH hodnota nepohybuje v pomerne úzkom rozpätí.

Zelený jačmeň obsahuje minerály ako je sodík, draslík, vápnik a horčík, ktoré vďaka svojmu zásaditému charakteru pomáhajú kyslé prostredie v tele neutralizovať a tým prispievajú k optimálnym funkciám organizmu.

Zelený jačmeň je jednou z najvýživnejších potravín, je to ozajstný koncentrát živín čiže - superfood. 

Z mladého jačmeňa boli ďalej izolované látky, ktoré preukázali veľmi účinné antioxidačné vlastnosti a môžu tak prispieť v prevencii proti rakovine a ďalším chorobám.

  • Vďaka tomuto zloženiu veľmi dobré vplýva na celkový stav organizmu a samozrejme aj na samotné trávenie a metabolizmus.  
  • Veľké množstvo chlorofylu znižuje prekyslenie žalúdka, zlepšuje stav žalúdočnej steny a tvorbe žalúdočných štiav, vhodný je pri refluxe, pálení záhy či výskyte  vredov.
  • Má významné detoxikačné účinky a je ideálny aj na prečistenie  organizmu.
  • Šťava z jačmeňa priaznivo pôsobí aj na črevnú peristalitku a vyprázdňovanie. Zlepšení stavu  hrubého a tenkého čreva  jačmeň pozitívne vplýva aj na cukrovku.
  • Jačmeň obsahuje enzýmy schopné spaľovať tuky, podporuje činnosť štítnej žľazy.
  • Dobre pôsobí taktiež na pokožku a s tým spojené kožné problémy ako napríklad o akné, psoriáza, ekzém a podobne. Obsiahnuté antioxidanty zabraňujú predčasnému stárnutiu buniek .
  • Vďaka obsahu chlorofylu pôsobí zelený jačmeň aj proti vonkajším a vnútorným zápalom a blahodárne pôsobí aj na pohybový aparát a kĺbové ochorenia.
  • Pitie jačmeňa pozitívne vplýva aj na tzv. civilizačné ochorenia. Zloženie a sila jačmeňa napomôže ako doplnková liečba od srdcovo-cievnych ochorení cez alergie, astmu až po onkologické ochorenia. Nenadarmo sa o ňom hovorí že nieje liek ale pomáha liečiť. 

Na trh je dodávaný vo forme prášku, ktorý možno zmiešať s vodou či ovocným džúsom, čím vytvoríte zelený nápoj nabitý životnou silou a energiou, skutočný elixír života. V súčasnosti existujú dve podoby tohto instantného životabudiče. Jednou z nich je sušený extrakt z jačmennej trávy, kedy je jačmeň najprv vylisovaný a potom je šťava za vysokého tlaku vysušená na prášok. Táto forma predstavuje výrazne vyššiu koncentráciu výživných látok a rovnako jeho cena je niekoľkonásobne vyššia. Je však tiež celkom zbavený vlákniny. Druhou formou je bežne vysušená jačmenná tráva rozomletá na prášok, ktorá si zachováva trávnu vlákninu.


 


Viete ako začať s užívaním jačmeňa? Odporúčame prečítať aj: Zelený jačmeň užívanie


Produkty ktoré odporúčame

Jačmen Green Ways 300g

Jačmen Green Ways 300g

Množstvo:  300g  balenie zeleného jačmeňa Jačmeň G..

50,00 EUR Ex Tax: 41,67 EUR

Jačmeň Green Ways v tabletách 210g

Jačmeň Green Ways v tabletách 210g

Množstvo:  210g  balenie zeleného jačmeňa Jačmeň G..

50,00 EUR Ex Tax: 41,67 EUR

..

0,00 EUR Ex Tax: 0,00 EUR

Súvisiace články

Časté otázky a odpovede o zelenom jačmeni
Niekoľko otázok a odpovedí o jačmeni, jeho pestovaní, spracovaní, užívaní, účinkoch...Prečo je zelený jačmeň taký účinný? Určite vďaka organickému pestovaniu bez používania chemických hnojív. Pestuje sa v Utahu, v oblasti vyschnutých prastarých jazier v nadmorskej výške okolo 1500m, na pôde nesmierne bohatej na minerály. Nadmorskej výške a bohatému slnečnému svetlu vďačia rastlinky za bohatý obsah chlorofylu. Zalievanie minerálnou vodou..