0

Zaujímavé články

Vážení čitatelia, zavítali ste na webovú stránku, ktorú zaujíma predovšetkým zdravie a správny zdravý životný štýl každého z Vás.

Určite ste si všimli, že Vám ponúkame produkty zdravej výživy priamo z prírody, ktoré organizmus nabudia, doplnia mu dôležité vitamíny, stopové prvky a iné pre organizmus a zdravie drahocenné látky. Našou ideou a cieľom je, aby sa sám organizmus dokázal brániť, udržal si vitalitu a zdravie bez chemických látok a hlavne nie, keď je už neskoro. Určite mnohí z Vás budú súhlasiť, že dotyk prírody je, to čo nám dodáva energiu, vitalitu, pocit šťastia a zdravia už pri pohľade na zelené listy a slnečné lúče.

Veľmi dobre si uvedomujeme, keď je niečo poškodené, alebo zdevastované vždy sa takáto vec horšie opravuje ako sa jej predchádza, preto prevencia v podobe zeleného zdravia je na pravom mieste.

Aj keď Vám priamo predstavujeme a ponúkame škálu výrobkov, ktoré majú nie len preventívny, ale aj liečebný charakter aj tak Vás chceme postupne sprevádzať a predstavovať Vám napríklad bylinky, ktoré stretnete bežne niekde na lúke pri prechádzke, praktiky zdravej výživy, očistných kúr organizmu, moderne povedané detoxikácií organizmu a mnoho iného. Chceme Vám priblížiť to najlepšie z prírody a nie len to, možno tipy, triky pri udržaní si postavy, teda ako predísť civilizačným chorobám ako je obezita, vysoký krvný tlak cukrovka a iné. Vždy dobre padne rada, recept, inšpirácia, veď sa jedna o nás, o naše telo a zdravie.

 

Veríme, že si získame Vašu priazeň a tiež, že sa k nám budete radi vracať.

Bylinné krémy a balzamy
Trápia vás časté bolesti, ekzémy či iné zdravotné problémy? Siahnite po prírodných balzamoch z liečivých rastlín. Tie predstavujú zdravú alternatívu k chemicky spracovaným liekom. Prírodné balzamy od spoločnosti HillVital sú prírodné, teda bez parabénovumelých farbívumelých vôni Prírodné balzamy a krémy sú namiešané z najkvalitnejších liečivých rastlín. Ich sila spočíva vo vyváženom množstve účinných bylín a jedinečnej receptúre. Prírodné balzamy..
V posledných dvoch storočiach došlo k takým rýchlym zmenám v životnom štýle, v zložení stravy i v stravovacích návykoch, že sa tieto zmeny museli dostať s naším „naprogramovaným“ metabolizmom do rozporu. Navyše široká devastácia životného prostredia spôsobila obrovský nárast záťaže na ľudský organizmus. Rozhliadnime sa však okolo seba. Výskyt respiračných, alergických a kožných ochorení u detí stúpa, a rovnako aj citlivosť na vi..
Už dávnej minulosti mudrci, tibetskí, egyptskí liečitelia, ale aj prosté bylinkárky v našich končinách vedeli o skutočnosti, ak si chceme zachovať zdravie, musíme ho udržiavať v ideálnom stave a starať sa nielen o telo, ale aj o jeho duchovnú stránku.Veľmi malá hŕstka ľudí skutočne vie, akú úlohu v udržaní pevného a stabilného zdravia hrá detoxikácia, teda očista organizmu od nánosov toxických látok zanesených do tela či už stravovaním a ovzduším..
Kozie mlieko

Kozie mlieko je cennou ekologickou potravinou. Významné je jeho využitie u detí ako možnosť alternatívnej výživy a u dospelých v oblasti prevencie (protirakovinové faktory). Pravidelná konzumácia kozieho mlieka vedie k úprave zdravotného stavu. Kozí tuk v mlieku priaznivo pôsobí pri rôznych ochoreniach. Významné miesto má v posilňovaní imunity, pri kĺbových ochoreniach, regenerácii a celkovej vitality a kondícii.

Psoriáza, lupienka
Psoriáza sa radí medzi autoimunitné ochorenia, kde sa imunitný systém obráti proti vlastnému organizmu. Psoriáza je chronické zápalové ochorenie, ktoré sa  prejavuje zmenami na koži, nechtoch či kĺboch. Toto ochorenie postihuje približne 2 % až 3 % európanov.Psoriáza nie je nákazlivé ochorenie aj keď pre neznalých vyzerá odpudivo. Nemôžete ju preto od niekoho chytiť a sa od niekoho nakaziť napríklad dotykom. Je to zápalové nie infekčné či ví..
Zelený jačmeň a akné
Keď akné nás sprevádza životom ...Akné, je vždy spájané s obdobím dospievania a pohlavného dozrievania, kedy prebúdzajúcej sa hormóny v našom tele víťazí nad zdravým rozumom a súdnosťou a naše najbližšie okolie má čo robiť, aby túto situáciu, spolu s nami, v zdraví prestal. Nie vždy je priebeh tohto obdobia bez komplikácií a nie vždy prejavy akné vymiznú po skončení puberty. Akné trápi čoraz viac ľudí a to aj dlhodobejšie nie len v období puberty..
 ZELENÉ POTRAVINY v období tehotenstva a dojčenia
Veľmi častým dotazom na prednáškach, v elektronickej pošte aj po telefóne je, ako je to zelenými potravinami v období tehotenstva a dojčenia. Mnoho žien sa obáva v týchto, pre nich veľmi dôležitých životných obdobiach zelené potraviny užívať, či je začať užívať. Ak Mladý jačmeň či Chlorellu už dlhodobo užívate ešte pred počatím, máte istotu, že väčšina škodlivín je z Vášho organizmu už odstránená a užívanie zelených potravín počas tehotenstva i d..
Zelené potravíny a ich pôsobenie na zdravotný stav
Zelené potraviny majú oproti potravinovým doplnkom najväčšiu výhodu v tom, že pôsobia na organizmus komplexne a že sú živé. Komplexnosť zelených potravín je vyjadrená nielen ich zložením, ale predovšetkým účinkom, ktorý sa prejavia už veľmi skoro po začatí ich užívania. A tak pociťujeme a pozorujeme ako účinky pozitívne - zvýšenie vitality, zlepšenie nálady, úpravu biorytmov, zlepšenie celkového zdravotného stavu, tak aj účinky, ktoré s..
Ako plynie čas a stále viac užívateľov má pozitívne skúsenosti s užívaním zelených potravín, objavujú a postupne i nové a nové poznatky a súvislosti.Jedným z posledných zistení je, že sa objavujú počatia takzvaných zelených bábätiek, kedy ich matky, ktoré boli pred tým dlhodobo liečené pre neplodnosť, po dlhodobejšom užívaní zeleného jačmeňa, cez všetky pesimistické rodinné aj lekárske očakávania zrazu otehotnie a to je veľkým prekvapením nielen ..
Nadváha vedie k vysokému krvnému tlaku, srdcovým ochorením a arterioskleróze. Nadváha v strednom a vyššom veku takmer vždy smeruje k týmto chorobám. Naša strava obsahuje olej a tuk, lúpanú ryžu, biely chlieb a biely rafinovaný cukor v množstve, ktoré sa v tele bezo zvyšku spáli len ťažko. Ak spaľovanie nefunguje, živiny zostávajú nerozložené a ukladajú sa vo forme tuku. Spaľovanie sa deje pomocou enzýmov (cytochrómoxidázy). Podporou enzýmov napom..
Zobrazuje sa 1 až 10 z 15 položiek (2 stránok)