0

Matuzalem – dávkovanie a použitie jednotlivých druhov

Matuzalem – dávkovanie a použitie jednotlivých druhov

DÁVKOVANIE

Každý zdravotný problém si vyžaduje špecifický prístup. Naše denné starosti, spôsob myslenia, životný štýl a celková životospráva prispievajú k formovaniu imunitného systému. Staré známe pravidlo „Ako zaseješ, takú budeš zbierať úrodu" v tomto prípade platí dvojnásobne. Na základe dlhoročných skúseností a odozvy od klientov môžeme odporučiť nasledovné dávkovania:

Správne dávkovanie je veľmi dôležité. Tak ako dodržiavanie pitného režimu a stravovania závisí od záťaže organizmu, rovnako je to aj v prípade produktov Matuzalem.

Základné doporučené dávkovanie
(vhodné pri bežnom používaní, alebo ak chcete Matuzalem vyskúšať prvý krát)

3 mesiace 2 tabletky denne, 1x ráno a 1x večer. Potom nasleduje 2-mesačná prestávka.

Týmto spôsobom pokračujte ďalej v cykloch, t.j.

  • 3 mesiace 2 tabletky denne
  • 2 mesiace prestávka.


Ak je vaša kvalita života a zdravotná charakteristika v dobrej kondícii užívajte v nasledujúcich cykloch len 1 tabletku denne, vždy ráno po raňajkách.

Intenzívne dávkovanie

Môžete užívať 3 tabletky denne – ráno – na obed a večer, vždy jednu tabletku.
Je tiež možné po 1 mesiaci striedať 3 a 2 tabletky denne pokiaľ to budete individuálne pociťovať za potrebné, príp. na základe konzultácií s našimi odborníkmi.


  1. Pre zlepšenie dobrej kondície a prevenciu osvedčeným dávkovaním je 1 tabletka po dobu 30 dní. Prijímať vždy v intervale 24 hodín, najvýhodnejšie je večer hodinu pred spaním.
  2. Pri stavoch, keď pociťujete potrebu alebo pri ochoreniach, výživový doplnok MATUZALEM® napomáha a môže zlepšiť kvalitu uzdravovacieho procesu proti chorobám pri dvojnásobnom dávkovaní, t. j. 1 tabletka každých 12 hodín. Obdobie je aspoň 21 resp. 30 dní. Pokračovať podľa potreby.
  3. Pokiaľ máte vážne problémy, tak telo všeobecne potrebuje vysoký príjem minerálnych látok, vitamínov, proteínov, atď. ... vtedy na základe dobrých skúseností je možné užívanie po dobu 90 dní 1 tabl. denne večer pred spaním. Pri vážnejších problémoch sa však odporúča príjem 2 tabletky denne (ráno a večer) po dobu 90 dní. Pokračovať podľa potreby, v prípade pretrvávajúcich problémoch pokračujte bez prerušenia ďalej.
  4. Všeobecne doporučená preventívna dávka je vybrať  1 blister tabliet v počte 30 ks. Užívanie je uvedené na spotrebiteľskom balení, a to je vždy večer pred spaním.

Rôzne druhy dávkovaní je možné zhrnúť do prehľadnej tabuľky.


Typ dávkovania Perioda užívania Opakovanie Poznámka

Preventívne klasik

KLASIK

1x denne večer pred
spaním počas 30 dní
Po 3 mesiacoch podľa potreby
Preventívne – strong

MEDIUM

1x denne večer pred
spaním počas 90 dní
Po 2 mesiacoch Po 1 roku prejsť na
Preventive klasik
Stredne ľahké stavy

INTENSIVE

1x večer a 1x ráno 
po 1 tabletke
(resp.fľaštičke) min. 90 dní
Po mesačnej
prestávke
Po 1 roku prejsť na
Preventive Strong - MEDIUM

Ťažké stavy

INTENSIVE PLUS

1x večer, 1x ráno
90 dní
potom 90 dní
dávkovanie 1x večer
Bez prestávky
opakovať cykly 90
dní
Po roku program
Intensive, resp.
MEDIUM podľa stavu
Ťažké klinické stavy

HARD

1x večer, 1x ráno NON stop treba konzultovať stav
a individuálne nastaviť
dávkovania, obráťte sa
na poradňu alebo
ošetrujúceho lekára.

 

Pri dávkovaniach 2 x denne je najvýhodnejšie používať kombináciu foriem večer Sublingual (nechať voľne rozpustiť pod jazykom) a ráno Internal (zapiť vodou).

Prípravok Matuzalem sa vešmi dobre znáša s ťažkou invazívnou liečbou typu chemoterapia pri rôznych druhoch onkologických ochorení, rádioterapii,... neoplvňuje negatívne účinok ale má schopnosť potláčať negatívne účinky a výrazne normalizuje krvný obraz.

Existujú ojedinelé prípady, kedy je večerné dávkovanie nevyhovujúce, vtedy odporúčame prijímať MATUZALEM® ráno. Nie je až tak dôležité obdobie či pred alebo po jedle, ako skôr pravidelnosť – t. j. každých 12 respektíve 24 hodím. Príjem neprerušujte a dodržujte pravidelnosť.

Dávkovanie v podobe uvedených „kúr" je možné opakovať preventívne 2 – 4x ročne, samozrejme pri vedomí si potreby je možné dávkovanie neprerušovať. Prípravok – výživový doplnok Matuzalem® je vyrobený na prírodnej báze, nemá známe bočné účinky, ani pri dlhodobom užívaní. Môžu ho užívať aj tehotné a dojčiace ženy. Kontraindikácie nie sú známe. Prípravok je ľahko kombinovateľný ako podpora ku klasickej liečbe medikamentóznym spôsobom a nenahrádza lekársku a zdravotnú starostlivosť.

Kontraindikácie nie sú známe a počas obdobia používanie za obdobie 10 rokov sa nevyskytli negatívne účinky. Prípravok je charakterizovaný ako bezpečný.

Maximálna doporučená denná dávka je 2 fľaštičky alebo 2 tabletky denne. Nenahradzuje pestrú stravu a výživu.

Na základe informácií o zdravej a prospešnej životospráve všetci vieme, že ochorenia sa môžu vyvíjať dlhé roky. V dôsledku toho zázraky neexistujú. Niet nad základné pravidlo:

„Zdravá výživa je najlepší liek, rozumný a primeraný životný štýl je nenahraditeľný."

Ľudia dodržujúci všeobecné zásady a dbajúci o svoje telo zväčša nemajú problémy. Naše správanie a slobodný výber každého je jedinečný, preto odporúčame predovšetkým sa riadiť takýmito zásadami, nakoľko tie sa nahradiť nedajú žiadnym liekom, podporným prípravkom alebo aj zázrakom. Záleží to len od nás a preto od srdca radíme, všetkým si svoje zdravie strážiť v každom období a prijímať denné radosti aj starosti bez stresu, s láskou, bez ohľadu aké sú. Pokiaľ máte problémy, výživový doplnok MATUZALEM® s molekulou života Vám napomôže vždy zlepšiť kvalitu svojho života.

 

POUŽITIE JEDNOTLIVÝCH DRUHOV

Matuzalem existuje aktuálne v 4 trhových druhoch:

  1. Vodný roztok – flaštičky 100ml . 12 ks v balení
  2. Tabletky Internal (ružové balenie) – 30 ks v balení
  3. Tabletky Sublingual (modré balenie) – 30 ks v balení
  4. Kozmetický krém

Vo všetkých druhoch sa nachádza rovnaká aktívna látka a vzájomne sa líšia len požitou nosnou látkou – placebom a biologickou resorbovateľnosťou v organime. Od nej záleží rýchlosť nástupu účinku a spôsob distribúcie v organizme.

Vodný roztok: je univerzálny s najvyššiou a najlepšou biologickou resorbovateľnosťou. Užíva sa 1 resp. 2 x denne, vždy večer a ráno s rozostupom 12 hodín , ktorý je potrebné dodržať. Má unikátnu vlastnosť a tou je možnosť obsah fľaštičky vliať do pripravenej horúcej vody v pomere 1:1 – t.j. pripraviť cca 2 dcl horúceho nápoja- vody a pomaly (aby nedošlo k obaru pier či hrdla) ako klasický čaj ho pomaličky vypiť. NIKDY nemiešať s iným! Používať sa dá len čistá prevarená voda. V tomto prípade je obrovská biologická resorbovateľnosť a najlepší známy účinok. Plne nahradzuje tabletky všetkých druhov.

 

Matuzalem kapsule: Jedinečný komplex flavonoidov Matuzalem, nazývaný „Molekula života“, obsahuje najúčinnejšie extrakty z čajovníka a z hrozna, doplnené o vitamín C a vitamíny skupiny B, ktoré spoločne pri pravidelnom užívaní prispievajú k:

  • správnemu fungovaniu nervového systému,
  • ochrane buniek pred oxidačným stresom,
  • správnej funkcii imunitného systému,
  • správnemu fungovaniu metabolizmu,
  • podpore kardiovaskulárneho systému,
  • udržaniu/dosiahnutiu odpovedajúcej telesnej váhy.



Krém – krém sa nanáša na poškodené povrchové časti kože pravidelne 2 až 3x denne v malých množstvách na postihnuté mesto. Je možné ho aj použiť na detoxikáciu kože, omladenie a vyhladenie vrások natívnou netoxickou metódou. Krém je možné po aplikácii prekrýť telovým mliekom, hydratačným prípravkom a pod. Pri chronickej dermatitíde, psoriáze, omrzlinách, popáleninách, akné , vitiligu a zložitých stavoch je výhodné užívať aj niektorú z foriem tabletiek alebo vodného roztoku vždy večer pred spaním. Vzájomná kombinácia krému a tabletky má fenomenálny vplyv na reparačné procesy, regeneráciu a celkovú vnutornú aj vonkajšiu obnovu organizmu.


Odporúčame prečítať: Čo sú to flavonoidy?